Sej, a mi lobogónkat - összejött a pénz

hirek.sk | TASR 2019. augusztus 09., 14:58

A szlovák parlament irodája három hét alatt összegyűjtötte a parlament előtti zászlórúd felállítását fedező teljes összeget, így az államnak semmilyen költsége nem lesz ezzel kapcsolatban – jelentette ki Daniel Guspan hivatalvezető. Hozzátette, több mint száz személy adakozott és összesen 60 ezer euró gyűlt össze.

Az álom valóra válhat

Tájékoztatása szerint a költségek áfa nélkül 58 043 euróra rúgnak, ebben már a zászló ára is benne van. Az iroda ezért pénteken leállította a gyűjtést, a további felajánlásokat nem fogadja, sőt, Guspán szavai szerint a költségeket meghaladó adományokat visszaküldik az utolsó adakozóknak. Hogy kik kapják vissza a pénzüket, azt az ajándékozási szerződés aláírásának ideje alapján állapítják meg.

Guspán elmondta, hogy a pozsonyi váron és a parlament épületének tetején ezentúl nem lesz lobogó, egyúttal minden érdeklődőt meghívott a szeptember elsejei parlamenti nyílt napra: akkor lesz az első ünnepélyes zászlófelvonás a törvényhozás épülete előtt.

Andrej Danko házelnök 9000 eurót adott a rúd felállítására, a Smer-SD parlamenti frakciója 5000 eurót, Robert Fico pártelnök 1000 eurót. A földmunkák 16 ezer euróba kerülnek, maga a zászlórúd és a felállítása pedig 38 ezerbe, áfa nélkül.

A rúd harmincméteres lesz, magasabbat biztonsági okokból nem engedélyeztek Andrej Dankónak az építészmérnökök.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS