Saková tovább magyarázkodik

hirek.sk | TASR 2018. szeptember 05., 19:39

Az utasok listájával és az idegen terület feletti áthaladásra vonatkozó kérelemmel csak néhány órával vagy nappal az áthaladás előtt szoktak foglalkozni, és sokszor megtörténik, hogy az utasok listája még az utolsó pillanatban is megváltozik.

Fotó: TASR

Ezt Denisa Saková (Smer-SD) belügyminiszter jelentette ki szerdán arra a kérdésre felelve, hogy tavaly, az átrepülésre vonatkozó kérelmében, miért azt adta meg Szlovákia a lengyeleknek, hogy Robert Kaliňák (Smer-SD) belügyminiszter is a repülő fedélzetén van, ha ez nem volt igaz. A járat akkor került a figyelem középpontjába, mikor azt a vietnámi állampolgár elrablásával hozták összefüggésbe.

Hogy miért változott meg a repülés indoka miután a lengyelek elutasították az első kérelmet, Saková nem árulta el. „Nekem nincsenek információim a lengyel féltől. Két kérelmet adtunk be. Az elsőben nem volt megadva Kaliňák volt miniszter neve, a későbbi kérvényben viszont már igen, ezzel kapcsolatban őt kérdezzék” – tette hozzá.

Saková egyúttal közölte, hogy miniszterként még nem fordult vele elő, hogy jelezte volna a repülését, de végül nem lett volna jelen a repülőgépen. „Nekem még sok repülőutam nem volt tervben” – jegyezte meg.

0 HOZZÁSZÓLÁS