Saková: egyelőre nincsenek pontos információk a megtalált fegyverekről

hirek.sk | TASR 2019. április 17., 16:35

Denisa Saková belügyminiszternek egyelőre nincsenek közelebbi információi a Kis-Dunában megtalált fegyverről és a Vágból előkerült fegyveragyról, közölte a miniszter asszony a szerdai kormányülést megelőzően.

Fotó: TASR

„Ebben az ügyben a Speciális ügyészség illetékes” – jegyezte meg Saková, és hozzátette, nagyon örülne, ha bebizonyosodna, hogy a gyilkos fegyver került elő, szép ajándék lenne ez a születésnapjára.

Az ügy kivizsgálása a miniszter asszony szerint a nyomozók dolga. „Tegyük félre a feltételezéseket, hogy ne merülhessenek fel kétségek ebben az ügyben. Bízom a kollégáimban, abban a csapatban, amelynek tagjai a vizsgálatot folytatják, és remélem, hamarosan meglesz az eredmény" – mondta Sakova, és hozzátette, reméli, a nyár elejére vádemelési szakaszba jut az ügy.

A rendőrség fegyvereket talált Gútán, azon a helyen, amelyet Miroslav M., a Kuciak-gyilkosság egyik gyanúsítottja mutatott meg nekik – tájékoztatott a tvnoviny.sk portál. A portál értesülései szerint három évvel ezelőtt Miroslav M.  a most megtalált fegyverrel lőtte le Molnár Péter gútai vállalkozót.
A német gyártmányú fegyvert a Lynx Commando terrorellenes egység tagjai találták meg a Kis-Dunában, kedden délután.
Miroslav M., aki beismerte, hogy ő lőtte le Ján Kuciakot és Martina Kušnírovát, egy másik helyszínt is megmutatott a rendőröknek Gútán, a Vágnál, ahol egy fegyveragyat találtak. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a megtalált tartozék annak a fegyvernek a része-e, amellyel a fiatal párt meggyilkolták – közölte a tvnoviny.sk. A rendőrség által megtalált tárgyakat szakértők vizsgálják. A nyomozás szerdán folytatódik ugyanezeken a helyszíneken.
0 HOZZÁSZÓLÁS