Saková Drucker csodás üzleti modelljét másolja

hirek.sk | TASR 2018. május 02., 14:48

Denisa Saková (Smer-SD) belügyminiszter elődje, Tomáš Drucker csodás üzleti modelljét másolja – jelentette ki Igor Matovič, az OĽaNO elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

Igor Matovič

Matovič szerint Saková a volt férjével a Komec nevű családi cégen keresztül gyanúsan alacsony áron jutott hozzá nem lakás célú helyiségekhez Pozsony központjában

Hozzátette: a helyiségekért berendezéssel együtt 466 055 eurót fizettek, vagyis 1350 euró/négyzetméteres áron szerezték meg. Az ellenzéki képviselő állítása szerint Nagyszombat legrosszabb részében is többe kerül az ingatlanok négyzetmétere.
Az alacsony ár Matovič szerint azzal van összefüggésben, hogy Saková férje a Pozsonyi Közlekedési Vállalat (DPB) trolibuszok vásárlására hirdetett tendere során egy olyan vállalatnak lobbizott, amelynek a tulajdonában van az az üzletkomplexum, ahol a fent említett üzlethelyiségek találhatók.

Matovič arra is felhívta a figyelmet, hogy Saková 2580 euró/négyzetméter áron, összesen 821 000 euróért árulja a helyiségeket. A képviselő úgy véli, az új belügyminiszter elődje, Drucker gyanús üzleti modelljét követi, aki Nagyszombatban és környékén vásárolt hasonló módon telkeket. Felszólította Sakovát, hogy az adásvételből származó nyereséget fordítsa jótékony célra.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS