Saková: A Kuciak-ügyben a rendőrség mintegy 200 személyt hallgatott ki

hirek.sk | TASR 2018. szeptember 27., 11:14

Denisa Saková belügyminiszter csütörtökön arról számolt be, hogy Ján Kuciak újságíró és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolásának ügyében eddig mintegy 200 tanút hallgattak ki, és több tucat szakértői jelentést készítettek.

Fotó: TASR

A miniszter mindezt a közösségi hálón közölte arra az információra reagálva, hogy a rendőrség őrizetbe vett a gyilkosság elkövetésével gyanúsított több személyt. Saková bízik benne, hogy sikerül kideríteni a gyilkosság indítékát, valamint kézre keríteni a megrendelőket is.

Információi szerint a nyomozócsapat több mint 90 tagból áll. „Bár nincsenek konkrét információim a nyomozásról, most már nyilvánvaló a jelentős előrelépés az ügyben. Köszönetet mondok minden egyes rendőrnek, tanúnak és mindenki másnak is, aki hozzájárul a két fiatal brutális meggyilkolásának felderítéséhez” – tette hozzá Saková.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy az ügy alapos kivizsgálása a legfőbb prioritása volt belügyminiszterként, és továbbra is az marad. „Bár hihetetlenül örülök annak, hogy előrelépés történt a nyomozásban, a jogerős ítéletig még hosszú az út. Továbbra is kész vagyok minden feltételt biztosítani a nyomozócsapatnak, hogy - ahogy eddig is - zavartalanul végezhesse a munkáját” – áll Saková állásfoglalásában, melyet a Belügyminisztérium sajtóosztálya bocsátott a TASR rendelkezésére.

Egy volt komáromi rendőr lehet a gyilkos - Gútán csaptak le a Kuciak-gyilkosság gyanúsítottjaira
A NAKA ma hajnalban akciózott.

Ján Kuciak az Aktuality.sk hírportál szerkesztőségében dolgozott oknyomozó újságíróként. Kuciakot és jegyesét február 21-én gyilkolták meg nagymácsédi házukban, egy 9 mm kaliberű pisztolyból leadott lövésekkel.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS