HIRDETÉS

Rusko volt felesége tudott férje és Èernák találkozásáról

hirek.sk 2017. november 10., 10:32
POZSONY. Pavol Rusko volt felesége tudott arról, hogy férje 1997-ben találkozni fog Mikuláš Èernák maffiafőnökkel. Ráadásul megerősítette, a találkozóban meg is állapodtak. Állítása szerint a megbeszélés célja a Rusko rossz hírét keltő információk leellenőrzése volt.

„Talán tudják, mi volt a helyzet a rendőrségen és a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) berkeiben. Bizonytalan volt, ha bárki bármilyen feljelentést tesz, lesz-e, aki megvédi” – mondta a kihallgatás során Rusková, majd hozzátette: információra volt szükségük, tehát cselekedtek.

A Rusková által emlegetett diszkreditálás végrehajtója az alvilág lehetett

Ruskónak a Markíza televízió volt társtulajdonosa, Sylvia Vozlová megrendelésre való meggyilkolása vádjával kell szembenéznie. Rusková szerint ez képtelenség, nem történhetett meg. Egy dokumentummal érvelt, ami szerint a televízió licence nem átruházható, sem fizikai, sem jogi személyre, még akkor sem, ha a cég eladásra kerül, amit az újságíróknak is megmutatott.

A dokumentum bemutatásával nyilván arra kívánt utalni, hogy Rusko Vozlová eltüntetését követően sem jutott volna hozzá Vozlová televízióban birtokolt vagyonrészéhez.

Rusko néhány hónappal a vádemelés előtt elismerte, miszerint nagyjából húsz évvel ezelőtt valóban felvette a kapcsolatot Èernákékkal. Mint mondta, csupán azt szerette volna megtudni, Vozlová valóban megrendelte-e a maffiánál a meggyilkolását. 

Az ügyet Èernák nyitotta meg

A rendőrség Mikuláš Èernák maffiafőnök vallomását követően kezdett foglalkozni az üggyel, aki azt állította, hogy a megrendelt gyilkosságot 1997 őszén kellett volna végrehajtani.

Elmondta, miszerint Rusko üzlettársa meggyilkolásáért 20-40 millió koronáig terjedő összeget lett volna hajlandó kifizetni. Èernák vallomását egykori társa, Miloš Kaštan, részben pedig volt sofőrje, Slavomír Surový is megerősítette.

Rusko és Èernák Besztercebányán történt találkozóját állítólag Rusko egykori testőre ugyancsak megerősítette. Volt sofőrje is azt vallotta, Ruskót ő vitte oda, viszont azt csak később tudta meg, hogy a nevezett Èernákkal találkozott.

Rusko az általuk elmondott változatot koholmánynak nevezte. A védői szerint Rusko vallomását követően a gyanú szertefoszlott. A nevezett bűncselekményt a Sýkora-féle pozsonyi bűnszövetkezet főnöke, Robert Lališ is tagadta.

Az ügyben Èernák, Lališ és Kaštan egyaránt vádlottként szerepel.

Forrás: Aktuality.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS