HIRDETÉS

Rusko újra a rendőrségen

hirek.sk 2018. február 07., 17:14
A volt gazdasági minisztert ma szembesítették Mikuláš Èernák korábbi jobbkezével, Miloš Kaštannal. Pavol Rusko, a Markíza televízió korábbi vezetője, volt gazdasági miniszter tegnap a Mikuláš Èernákkal „találkozott“.


Miloš Kaštan, aki Èernákkal együtt tölti börtönbüntetését, azt vallotta, hogy a volt médiamágnás nem hagyományos ajánlattal kereste meg őt.

A vád szerint Rusko Èernákéknál társa, Sylvia Volzová meggyilkolását rendelte meg. A Mikuláš Dzurinda-kormány volt alelnöke ezt egyértelműen elutasítja.

Bevallotta, hogy egyszer találkozott Kaštannal, amikor Besztercebányán afelől érdeklődött, hogy megtudja, nem akarják-e lejáratni őt.

Üzenet Volzovának

„Volzová asszony egy koronát sem hozott a Markízába” – mondta korábbi üzleti partneréről Pavol Rusko, míg a rendőrségen várakozott. Elmondta, ő nem a Markíza televízióba hívta őt üzleti partnernek, hanem más üzletbe. Azt nem mondta el, milyenbe.

Két óra után véget ért a szembesítés, Marek Para, Rusko jogi képviselője a vizsgálótiszt viselkedésére panaszkodott, aki állítólag többször megszakította Rusko mondandóját.

Pavol Rusko szerint Kaštan hazudik, s ezt be is bizonyította. „Bebizonyította, hogy a hazugság gyorsan kiderül, nem tudta, hogy is volt azzal az előleggel, amit állítólag én hoztam” – mondta Rusko a találkozó után a rendőrségen.

Szerinte az egész ügyet ellene találták ki, szerkesztették.

Èernákék ügyvédjei azonban más véleményen vannak. Az nem úgy volt,  hogy Mikuláš Èernák egyik nap felébredt, és azt mondta: megvádoljuk Pavol Ruskot – magyarázza František Polák, a besztercebányai alvilág korábbi vezetőjének ügyvédje.

Hangsúlyozta, a Rusko-ügy tulajdonképpen Èernák 2013-ban hozott döntésének a következménye, hogy minden ügyben vallomást tesz, amelyben szerepelt.

Hangsúlyozta, hogy Èernák vallomásával elsősorban saját magát mutatja be, azt, hogy ő hogyan hajtotta végre a bűncselekményeket.

Forrás: Aktuality.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS