2018. június 25., 15:20

Robert Mistrík is beállt a sorba

A jövő évi államfőválasztás iránt nagy az érdeklődés. Robert Mistrík vegyészprofesszor személyében egy új jelölt közölte hivatalosan is, hogy indulni készül a megmérettetésen.

mistrik-robert-elnokjelolt.jpg
Fotó: TASR

Mistrík professzor szülővárosában, Besztercebányán közölte mindezt a nyilvánossággal. Neve az ellenzéki SaS indiszkréciója folytán már korábban is felröppent az induló jelöltek között, de akkor nem erősítette meg a hírt. Indulását azzal indokolta, hogy államfőként szeretné megvalósítani legnagyobb vágyát: az emberek magasabb életszínvonalát és bérük jelentős emelését. Ezen kívül azt szeretné elérni, hogy az ország tisztességes és igazságos legyen, a gyönyörű természetet sikerüljön megvédeni és fejlődjenek a hagyományok. Mint az újságíróknak elmondta, függetlenként indul, kampányához 450 ezer euróval maga járul hozzá, ezenkívül 50 ezer euróval támogatja őt Richard Marko, az ESET társaságtól.

Robert Mistrík biokémikus. 1998-ban megalapított egy céget, amely a tömegspektrometria területén tevékenykedik. 2009-ben egyik alapítója volt az SaS ellenzéki pártnak, de tagságát 2012-ben befejezte. 2018 januárjában Andrej Kiska köztársasági elnök a Pribina Kereszt I. osztályát adományozta neki a szlovák tudomány fejlesztése érdekében végzett munkája elismeréseként.

Megosztás
Címkék