Részeg motoros okozott balesetet

hirek.sk | TASR 2019. február 16., 15:19

Szupergyors eljárásban ítéltek el egy motorost, aki a Galántai járásbeli Pusztafödémes és Magyargurab közt részegen okozott balesetet. Az esetről a Nagyszombati Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője, Martina Kredatusová értesítette a TASR hírügynökséget.

Fotó: TASR / KR PZ

A baleset során, mely még szerdán történt, a 28 éves diószegi motoros rendszámtábla nélküli 750 cm3-es Yamaha motorkerékpárjával az útmenti árokba hajtva balesetet szenvedett. A helyszínelés során végrehajtott alkoholteszt szerint 2,63 ezrelék alkoholt mutattak ki a fiatal férfi leheletében - tudatta a szóvivő. A részeg sofőr és utastársa szerencsére nem sérültek meg komolyabban a baleset során.

Persze, tetézni is lehet mindezt!

A további ellenőrzés során kiderült, hogy a vezetőnek jogosítványa sincs, ráadásul a Galántai Járási Közlekedésrendészet egy korábbi határozata szerint 2022 áprilisáig nem is vezethet semmilyen gépjárművet!

A férfi végül fogdában kötött ki, majd sorsáról szupergyors eljárás keretében döntöttek. A bíró mindössze 3 éves gépjárművezetési tilalommal, 7 hónapos felfüggesztett szabadságvesztéssel és 1000 eurós bírsággal büntette az oktalan sofőrt.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS