Remišová és további négy képviselő nem indul a választáson az OĽaNO színeiben

hirek.sk | TASR 2019. június 18., 14:35

Veronika Remišová, Elena Červeňáková, Soňa Gaborčáková, Anna Verešová és Jozef Lukáč nem indul a jövő évi parlamenti választáson az OĽaNO színeiben. Remišová kedden lemondott a mozgalom képviselői klubjának elnöki posztjáról is – erről a képviselő tájékoztatta a TASR-t.

Fotó: TASR

A képviselők egyebek között azzal indokolták a döntésüket, hogy szerintük nem lehet tisztességesen politizálni, ha a döntéseket nem a régió lakosaival közösen hozzák meg. „Az OĽaNO 2011-ben alakult meg, és azóta nem volt képes bekapcsolni a mozgalom munkájába a régiókban élőket és velük közösen döntéseket hozni. Az ott élők tudják a legjobban, milyen problémák vannak a térségben, mi zavarja őket, és joguk van befolyásolni a párt tevékenységét, amelyért dolgoznak” – írták a képviselők.

Bírálják azt is, hogy az OĽaNO nem tette lehetővé a képviselőinek és új embereknek, hogy a mozgalom rendes tagjává váljanak.

Szavaik szerint az OĽaNO-val a parlamenti választást megelőző kampány kezdetéig működnek együtt, és a képviselői klub júniusi ülése is vár még rájuk.

„Továbbra is azon fogunk fáradozni, hogy a jog és az igazságosság mindenkire egyformán vonatkozzon Szlovákiában” – tették hozzá.

Remišová a politikai terveivel kapcsolatos kérdésekre nem válaszolt.

Nevét Andrej Kiska új pártjával (Az emberekért - Za ľudí) hozták összefüggésbe.

0 HOZZÁSZÓLÁS