"El a kezekkel a feleségemtől!" - durvuló kampány Ipolyságon

hirek.sk 2018. november 02., 15:23

Élesedik az önkormányzati választási kampány hangneme a honti városban.

Ipolyságon három jelölt indul a városvezetői székért: Štefan Gregor jelenlegi polgármester (független), Marián Zolcer (független) és Zachar Pál (független, az MKP és a Híd támogatásával). 

Egy helyi facebookos csoportban napvilágot látott információ azzal támadja a magyar jelöltet, hogy Zachar Pál felesége által vezetett vállalkozás jelentős szociális és egészségbiztosítási járuléktartozást halmozott fel.

Ipolyság, ilyen polgármesterre van szükségünk?

- teszi fel a kérdést a bejegyzés szerzője, aki magát Štefan Gregor támogatójának vallja. A szerző szerint Zachar célja nem más, minthogy családja meglévő tartozásait a város kasszájából rendezze. 

Zachar Pál facebookos bejegyzésében tételesen cáfolta a vádakat, és kikérte magának, hogy a feleségén keresztül támadják.

Az ember családtagjainak támadása egy olyan határ, amit senki nem léphet át. Nem, még a hatalmon lévők emberei sem

- írja Zachar, aki igazolást is feltöltött a családi vállalkozás tartozásmentességéről. 

Zachar arra kéri a támogatóit, hogy november 10-én mutassák meg, a városban többségben vannak azok, “akiknek a tisztesség, a becsület és a tisztelet még jelentenek valamit!”

Ipolyságon négy évvel ezelőtt Štefan Gregor független jelöltet választották polgármesterré, rekordalacsony, 713 szavazattal. A városban Zachar Pál önkormányzati képviselőt tartják az esélyesebb kihívónak, akit a két magyar érdekeltségű párt is támogat.

0 HOZZÁSZÓLÁS