Peter Pellegrini provokációnak tartja a kétnyelvűséget

ma7 2018. november 30., 18:50

Peter Pellegrini provokációnak tartja, ezért nem tűri meg a kétnyelvűséget – derül ki abból a Facebook-bejegyzésből, amelyet a kormányfő később törölt közösségi oldaláról.

Fotó: TASR

Az ügy előzménye, hogy ismeretlen aktivisták a Dunaszerdahelyi járásbeli Bacsfánál magyar feliratokat ragasztottak fel egy útjelző táblára: így a "Bratislava" és a "Šamorín" szlovák nyelvű helységnév mellé a táblára felkerült Pozsony és Somorja magyar megnevezése is.

Az akció után a következő bejegyzést tette közzé a miniszterelnök:

Ma egy üzenetet kaptam egy sofőrtől a következő fotóval. Azonnal felkértem a közlekedésügyi minisztert, hogy intézkedjen a javítás ügyében. Nem tűrök meg ilyen dolgokat, és nem engedem meg, hogy ilyen módon törvénysértés kövessenek el, és valaki ezzel provokáljon minket.

A felháborodott bejegyzés később – valószínűleg miniszterelnöki utasításra – eltűnt Peter Pellegrini Facebook-oldaláról. Hogy ennek hátterében mi állhat, csak találgatni lehet.

Egy azonban biztos, a „kormányfői parancs” gyorsan megérkezett a közlekedésügyi tárca magyar miniszteréhez. Érsek Árpád ugyanis azóta már intézkedett: a tábláról eltüntették a magyar feliratokat.

Fotó: fb

Képgalériánk:

0 HOZZÁSZÓLÁS