Peter Pellegrini a beruházásokról is tárgyal a japán miniszterelnökkel

hirek.sk | TASR 2019. április 23., 17:25

A japán miniszterelnök először látogat Szlovákiába, Peter Pellegrini szlovák kormányfő fogadja őt. A kölcsönös együttműködés megerősítéséről fognak tárgyalni a gazdaság, a beruházások, illetve a tudomány és technika területén. Erről kedden tájékoztatott a kormányhivatal sajtóosztálya.

Fotó: TASR

„Japán a jelentős szlovákiai beruházók közé tartozik. Több mint 60 japán cég tevékenykedik itt, amelyek összesen 13 ezer embert alkalmaznak. Idén februárban érvénybe lépett az EU és Japán közötti egyezmény a gazdasági partnerségről, amely lehetőséget nyújt a szlovák exportőröknek, hogy megvethessék a lábukat a japán piacon” – olvasható a kormányhivatal közleményében.

A Pellegrinivel folytatott bilaterális tárgyalásokat követően Abe Sindzó japán kormányfő részt vesz a visegrádi országok kormányfőinek csúcstalálkozóján, melynek fő témája a V4 és Japán közötti együttműködés elmélyítése lesz. A találkozóra április 25-én kerül sor a pozsonyi várban, egy nappal az Európai Unió-Japán brüsszeli csúcstalálkozó előtt.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS