Pellegrini nem a nem létező problémákkal törődne

hirek.sk | TASR 2019. március 24., 14:35

A TA3 hírtelevízió A politikában című műsorának vendége volt Peter Pellegrini kormányfő. Mint a műsorban közölte, nem óhajt nem létező, kitalált és nem valóságos problémákkal foglalkozni, ugyanakkor nemtetszését fejezte ki az országban egyre növekvő feszültség miatt.

Fotó: TASR

„Sok problémát csak felfújunk. Két hétig beszélünk róla, miközben fontos dolgokkal nem foglalkozunk. És ez a hozzáállás nem tetszik nekem... Vigyáznunk kellene arra, nehogy túlfeszítsük a húrt” - emelte ki a kormányfő.

Pellegrini azt szeretné, ha a jelenlegi kormányt egyben tudná tartani a következő, 2020-as választásokig, de közben azt is éreznie kell, hogy az országnak ezáltal hasznot hajt.

Amennyiben úgy látja, hogy ez nem megvalósítható, akkor el tudja képzelni életét a politikán kívül is. Arra is rámutatott, hogy a Smer párt megfelelő működéséhez a mai kor követelményeihez kell alkalmazkodnia.

Pellegrini szerint manapság az iskolaüggyel, az egészségüggyel, a mezőgazdasággal és az európai alapok támogatásával kellene foglalkozni.

„Ha ezekeről a gondokról szeretnének velem beszélgeteni, hajlandó vagyok reggeltől estig, akár naponta is tárgyalni” - mondta.

A kormányfő szerint az országban érzékelhető légkört a média és a politikusok teszik olyanná, amilyen. „Úgy gondolom, hogy mivel a lakosságot néha nem megfelelő irányba vezetik a különböző történések, ez az egyik oka a szélsőségessék kialakulásának. Emiatt kritikusabban kell körülnéznünk a saját sorainkban, akár önmagunba is nézni, és nem azt tettetni, hogy nem értjük a történések okait” - tett hozzá. Peter Pellegrini szerint a szélsőségesség ellen harcolni leginkább a kedélyek lenyugtatásával lehet. Ezért fontosnak tartja, hogy nyugtassák a helyzetet, magyarázzák el a kérdéses dolgokat, és főleg tegyék láthatóvá az elért eredményeket. Egyben a Smer-t érő támadásokat is visszautasítja, és mint mondta, azok ellen védekezni fog.

Pellegrini a vitaműsorban azt is elmondta, hogy a lakhatását nem úgy oldotta meg, ahogy azt tette a párt elnöke, Robert Fico, mert úgy látja, ez a társadalom nagy részét megdöbbenti, és nincs jó hatással az országban uralkodó légkörre.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS