Pellegrini: Az emberek ne hagyják magukat manipulálni a felmérések által

hirek.sk | TASR 2019. február 27., 12:20

Peter Pellegrini kormányfő azt szeretné, ha az emberek nem hagynák magukat befolyásolni és manipulálni a közvélemény-kutatások által, melyeket a közelgő elnökválasztás előtt hoznak nyilvánosságra. Hozzátette: a szlovákoknak megvan a józan eszük és képesek dönteni anélkül is, hogy valaki egy felmérésen keresztül megmondja nekik, kit kellene támogatniuk. Mindezt a szerdai kormányülés előtt jelentette ki a kormányfő.

Fotó: TASR

Pellegrini nem lát problémát abban, hogy a felmérésekre kéthetes kampánycsend vonatkozik. „Nem gondolom, hogy az embereknek felmérések alapján kellene reagálniuk. Minden embernek megvan a magához való esze, és nagyon jól tudja ma is, és egy hét múlva is tudni fogja, melyik jelölt tetszik neki és felel meg leginkább az elvárásainak. Úgy vélem, hogy végeredményben ez így helyes” – jelentette ki a kormányfő, hozzáfűzve:

olyan érzése van, hogy a felméréseket néha úgy készítik, hogy finoman módosítsák a társadalmi hangulatot.

A miniszterelnök elismerte: meglepték őt az egyes közvélemény-kutatások közötti nagy különbségek. „Figyelmesen nyomon követem a szombatig megjelenő felméréseket, mivel az utóbbi kettő eredménye annyira alapvetően eltér, hogy nem tudom, mit gondoljak róluk” – mondta. Egyben reményét fejezte ki, hogy az emberek az egyes elnökjelöltek programja alapján fognak dönteni.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS