Pellegrini: A lényeg, hogy Jankovská már nem ül a helyén

hirek.sk | TASR 2019. szeptember 14., 10:31

Peter Pellegrini kormányfő szerint az a lényeg, hogy Monika Jankovská többé már nem igazságügyi államtitkár. „Ha nem távozott volna, akkor beszélhetnénk arról, hogyan tovább” – jelentette ki a pénteki rendkívüli ülésen.

Fotó: TASR

Ez utóbbi összehívását az ellenzék indítványozta Pellegrini leváltása végett. „Az államtitkár asszony már nem ül a székében. Hogy ez nem akkor történt meg, amikorra Matovič úr vagy Heger úr megálmodta, nem az én gondom, hanem az önöké” – fogalmazott a kormányfő, hozzáfűzve: senkit nem fedezett, és senkit nem kért arra, hogy a hivatalában maradjon.

Tíz nap kellett ahhoz, hogy Monika Jankovská távozzon, ez alatt a tíz nap alatt Peter Pellegrini úgy viselkedett, mint Monika Jankovská szárnysegédje

– jelentette ki Igor Matovič, az OĽaNO elnöke, hozzátéve: a kormányfőnek nem kellene elbagatellizálnia a rendkívüli ülés jelentőségét.

Pellegrini azt válaszolta, hogy gond nélkül képes lenne egyedül is megvédeni magát. „12 képviselő "extrém" támadásának vagyok kitéve. Ezzel egyedül is megbirkózom, nincs szükség a koalíció képviselőire vagy a kormány tagjaira” – mondta Matovičnak, aki azt kifogásolta, hogy Pellegrinit nem védik a párttársai.

A kormányfő leváltását célzó javaslat vitája péntek éjfél előtt ért véget, közel 11 órán keresztül tartott, ez alatt az idő alatt több ellenzéki képviselő is beszédet mondott, melyekre aztán a Smer-SD képviselői reagáltak.

A kormányfő ellen benyújtott bizalmatlansági indítványról kedden (szeptember 17.) reggel 9 órakor szavaz a parlament.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS