Pellegrini: A kormány mindent elkövet az emberrablás kivizsgálása érdekében

hirek.sk | TASR 2018. augusztus 06., 18:41

Peter Pellegrini (Smer-SD) miniszterelnök hétfőn találkozott Andrej Kiska államfővel. A találkozó után kijelentette: biztosította az elnököt arról, hogy a kormány mindent elkövet annak érdekében, hogy késedelem nélkül kivizsgálják a vietnámi vállalkozó elrablásának körülményeit.

„A vezetésem alatt álló kormány, és annak minden tagja elkövet mindent azért, hogy alaposan vizsgálják ki az összes nyilvánosságra került információt. Úgy gondolom, a valós igazság megismerése az egyedüli lehetséges megoldás arra a helyzetre, amivel most szembe kell néznünk” – mondta Pellegrini, hozzátéve:

elfogadhatatlan, hogy ilyen vákuumban éljünk, és hogy ne legyenek az asztalunkon minél előbb a nyomozás eredményei.

A kormányfő egyetért azzal, hogy az ügyben Szlovákia jó hírneve és a jó külföldi partneri kapcsolatok forognak kockán. „Az elnököt biztosítottam arról, hogy olyan intézkedéseket hozok, amelyek lehetővé teszik az összes szóban forgó esemény mielőbbi kivizsgálását, hogy ne találgatások, feltételezések, és valamilyen cikkek legyenek az asztalunkon, hanem a világos, kendőzetlen igazság, bármi is legyen az” – tette hozzá Pellegrini.

Az ügyről beszélni akar Robert Kaliňák (Smer-SD) volt belügyminiszterrel is. Szilárdan hiszi, hogy a nyomozás alá fogja támasztani az exminiszter nyilvános kijelentéseit, melyekben elutasította, hogy Szlovákia tudatosan részt vett volna az emberrablásban.

Úgy gondolom, a miniszter úr érdeke is, hogy minél előbb vizsgálják ki az ügyet, és hogy beigazolódjon az ő verziója

– szögezte le a miniszterelnök.

Pellegrini egyben kilátásba helyezte: ha bebizonyosodna, hogy a vietnámi fél visszaélt Szlovákia „vendégszeretetével”, annak nagyon súlyos következményei lesznek a kétoldalú kapcsolatokra nézve.

„Nem mehetünk el mellette szó nélkül” – tette hozzá.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS