Pavol Rusko volt felesége tesz ma tanúvallomást a váltók ügyében

hirek.sk | TASR 2019. október 17., 10:49

Ma folytatódik Pozsonyban a Markíza televízió váltóhamisítási ügyével kapcsolatos tárgyalás.

Fotó: TASR

A speciális büntetőbíróság szenátusa előtt ma Pavol Rusko volt felesége, Viera Rusková tesz tanúvallomást. Marian Kočner viszont nem érkezett meg a mai tárgyalásra.

Viera Rusková, ha minden igaz, volt férje állítását, a 2000-es évi váltók valódiságát támasztja alá.

A csütörtöki meghallgatásra tanúként idézték be azt a Jozef D.-t is, aki a Technopol Servis ügyében szerepel alperesként. Várják a Forza üzletház valamikori igazgatóját, a Szlovák Labdarúgó Szövetség jelenlegi elnökét, Ján Kováčikot is.

A szeptemberi meghallgatásokon tanúként tett vallomást Zuzana Ťapáková, a Markíza korábbi, illetve Matthias Settele, a televízió jelenlegi igazgatója, továbbá a valamikori titkosszolgálati munkatárs, volt újságíró, Peter Tóth is. A volt újságíró nem nyilvános tanúvallomása után Ján Šanta, a speciális ügyészség ügyésze elmondta, hogy a vádlottakkal szembeni bizonyítékok erőssége 150 százalékra növekedett.

A vádlottak, Marian Kočner és Pavol Rusko az ügyész vádja szerint az ügyben gyanúsított Štefan A.-val megegyezve négy hamisított váltót készítettek. Ezeket a fizetési meghagyások mellékleteként kellett volna benyújtaniuk. Marian Kočnert egyébként Ján Kuciak meggyilkolásának megrendelésével is gyanúsítják, a Gatex társaság ügyében pedig vádlottként szerepel. Pavol Ruskot ugyanakkor Sylvia Klaus-Volzová meggyilkolásának megrendelésével gyanúsítják.
0 HOZZÁSZÓLÁS