Ötvenöt elit rohamrendőr vett részt a gútai rajtaütésen

hirek.sk | TASR 2018. szeptember 28., 14:12

A Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolásával gyanúsított személyek letartóztatásában 55 elit rohamrendőr vett részt - közölte Denisa Saková (Smer-SD) belügyminiszter tájékoztatott a közösségi oldalán.

Fotó: Polícia SR

„Az osztag vezetője szerint a bevetés a megszokott módon és problémamentesen zajlott” – közölte Saková, és egyúttal nagyra értékelte a rendőrök munkáját.

Ján Kuciak az Aktuality.sk hírportál szerkesztőségében dolgozott oknyomozó újságíróként. Kuciakot és jegyesét február 21-én gyilkolták meg nagymácsédi házukban, egy 9 mm kaliberű pisztolyból leadott lövésekkel. Az ügyész nemrég azt mondta, hogy a kettős gyilkosság Kuciak munkájával függött össze.

A rendőrség csütörtök reggel több személyt is őrizetbe vett, akiket erőszakos bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak. Pontosabb információkat egyelőre nem közöltek, hogy ezzel ne akadályozzák a nyomozás menetét. A Főügyészség sem akar bővebb tájékoztatást adni az eljárás menetéről, és az újságíróktól is azt kéri, hogy legyenek visszafogottak a tájékoztatás során.

A rendőrségnek és a felügyelő ügyésznek - csütörtök reggeltől számítva - 48 órája van arra, hogy indítványozza az előzetes letartóztatást. Az indítvány benyújtásától kezdve a vizsgálóbírónak 72 órája lesz arra, hogy döntsön a gyanúsítottak előzetes letartóztatásáról.

A döntésnek tehát legkésőbb hétfőig (október 1.) kellene megszületnie.

Daniel Lipšic, a Kuciak-család jogi képviselője a közösségi hálón arra kérte a nyilvánosságot, hogy bízzon a nyomozás eddigi eredményeiben.

A rendőrség közösségi oldalán több fotót is közzétett arról, hogyan készültek fel szerda éjjel a csütörtöki, gútai akcióra. 

Képgalériánk:
Fotó: Polícia SR

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS