Összesen 349 bejelentés érkezett a rendőrséghez

hirek.sk | TASR 2018. november 12., 10:36

Összesen 349 bejelentés érkezett a rendőrséghez a választásokkal kapcsolatban, ebből 127 feljelentés volt. A választás napján 137 bejelentés érkezett. A feljelentések leggyakoribb tárgya a választási korrupció, a rágalmazás és a rongálás volt – erősítette meg a vasárnapi sajtókonferencián Róbert Bozalka rendőrfőkapitány-helyettes.

Illusztráció Fotó: TASR
„A választási napig (11. 10.) számított utóbbi egy hónapban összesen 349 esetet jelentettek. Ebből 127 feljelentés, 60 kihágás és további 162 más jellegű bejelentés volt" – magyarázta Bozalka. A választás napján 127 bejelentés érkezett. „Ebből 13 feljelentés és 21 kihágás volt" – tette hozzá.

Jelenleg ellenőrzik az eseteket. „A feljelentések nagy része a választási korrupcióra vonatkozott, ezekből összesen húsz volt, ebből egy esetben már vádemelés is történt. Ezen kívül rágalmazás és rongálás miatt tettek feljelentést" – mondta Bozalka, és hozzátette, hogy a rongálás többek között az óriásplakátokra vonatkozott.
A kihágások kisebb rongálások voltak, illetve a köznyugalom és közrend elleni vétségek.

Bozalka tájékoztatása szerint a rendőrség fokozott védelmet nyújtott a Szlovák Statisztikai Hivatalnak, a választásokért és a politikai pártok pénzügyeinek ellenőrzéséért felelős állami testületnek, valamint az összes további választási bizottságnak.

A választások alatt több mint 6700 rendőr felügyelte a rendet. „A választások a rendőrség szempontjából sikeresen és simán lezajlottak. Nem történt semmilyen komolyabb rendbontás" – zárta Bozalka.
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS