Óriásplakát kampányt indított az MKP a menekültkvóta elleni petíciójához

hirek.sk 2015. november 27., 13:38
POZSONY. A Magyar Közösség Pártja továbbra sem kíván részt venni a politikusokat népszerűsítő óriásplakát kampányban - a párt plakátjaival a petíciójára hívja fel a figyelmet, amelyet a menekültkvóták elutasítása és a helyi népszavazások ügydöntővé változtatása céljával indítottak. A "Te vagy a fontos, támogasd a petíciót" feliratú óriásplakátot pénteki pozsonyi sajtótájékoztatóján mutatta be Berényi József és Forró Krisztián.

Már nyáron elkezdődött a pártok óriásplakát kampánya, amelyen a politikusok elsősorban magukat, illetve pártjukat népszerűsítik. Az MKP elnöke Berényi József úgy véli, szinte verseny folyik azért, hogy kinek van több óriásplakátja, s az egyes pártok túlzottan sok pénzt fordítanak önmaguk népszerűsítésére. Berényi szerint nem a politikának és a politikusok megjelenítésének kell meghatározónak lennie, hanem a polgároknak, és az őket érintő témáknak. "Ezért továbbra sem szállunk be abba a pénzkidobó versenybe, ami jelenleg zajlik" - mondta Berényi József.

A Magyar Közösség Pártja tehát – az emberek igényeinek eleget téve – nem a saját politikusainak népszerűsítésére kívánja használni az óriásplakátokon való megjelenést, hanem az elmúlt hetek-hónapok első számú témájának, a migránsválságnak. Mint ismeretes, a párt ez ügyben néhány hete indított aláírásgyűjtését eddig több mint 12 ezren támogatták. Ez egyébként meghaladja azt a számot, amelynek elérése után a belügyminisztériumnak konzultációt kell folytatnia a petíció témáiról annak elindítóival. 

"Nem saját magunkat akarjuk népszerűsíteni, a kampányt az aláírásgyűjtés három témájához társítjuk" - hangsúlyozta a párt elnöke, Berényi József újságírók előtt az óriásplakát bemutatásakor. Az egyik a bevándorlásokkal kapcsolatos kötelező migránskvóták elutasítása, a másik a környezetvédelmi beruházásokról tartott helyi népszavazások érvényesülése, a harmadik pedig az, hogy a polgárok dönthessenek városuk, községük névhasználatáról. Hozzátette: azt szeretnék, ha minél több további aláírást sikerülne összegyűjteniük, egyebek mellett ezt is kívánja szolgálni a most indított plakátkampány.

Forró Krisztián, az MKP kampánykoordinátora is arra hívta fel a figyelmet, hogy a plakátokon nem a politikusok, hanem a párt üzenete fog megjelenni, ez a téma ugyanis a pártok fölött áll, és mindenkit érint.  "Az óriásplakát kampány kezdete lehet egy új politikának, mert a petíciós akción keresztül megmutatja, hogy számunkra a polgár a legfontosabb" - mondta a kezdeményezésről Forró Krisztián. Elmondta: az óriásplakátokból - melyekből már néhányat kihelyeztek - a közeljövőben megközelítőleg kétszáz darabot raknak még ki, leginkább a magyarok által lakott déli régiókban.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS