Ondrejcsák a helyén marad

hirek.sk | TASR 2018. május 16., 09:57

Ondrejcsák Róbert (Most-Híd), a védelmi minisztérium államtitkára a posztján marad. Debnár Klára, a párt szóvivője arról tájékoztatta a a szlovák hírügynökséget, hogy Andrej Danko, az SNS, és Bugár Béla, a Most-Híd elnöke, valamint Ondrejcsák és Peter Gajdoš (SNS) védelmi miniszter keddi tárgyalása során nem merült fel Ondrejcsák távozása. A találkozó után sem Danko, sem Bugár nem állt a várakozó újságírók elé.

Fotó: Tasr
Ondrejcsák leváltását Anton Hrnko, az SNS alelnöke követelte szombaton (5.12.) egy Sme napilapnak adott interjúja miatt, melyben a védelmi minisztérium SNS-es vezetésének tevékenységét bírálta. Hrnko továbbá felszólította Ondrejcsákot, hogy hozza nyilvánosságra a fegyverlobbitól kapott közvetlen és közvetett bevételeit előadásaiért és publikációs tevékenységéért.

Hrnko állítása szerint az SNS az utóbbi hónapokban szó szerint a „vádaskodások ágyútüzének” van kitéve. Nem csupán a párt jelöltjeit támadják, hanem kétségbe vonják az SNS őszinte törekvését is, hogy megoldja az ország azon problémáit, melyek az előző kormányok alatt gyülemlettek fel.

„Megint gondot okoz valakinek, hogy az SNS erősödik, de ezt már megszoktuk. Ha ezt az ellenzék soraiból halljuk, természetesen nem örülünk neki, de értjük, főleg annak fényében, hogy az ellenzék célja tönkretenni a kormánykoalíció pozitív munkáját, mert mást nem tudnak kínálni. Ám ha ezt a koalíció egyes jelöltjei teszik, meggondolandó, hogy egyáltalán akarják-e folytatni a közös kormányzást, és nem fontosabb-e az egójuk a koalíciónál” – üzente Hrnko.

Bugár Béla, a Most-Híd elnöke még szombaton reagált a TASR megkeresésére, és azt mondta, hogy az említett Ondrejcsák-interjú valóban támadó hangot üt meg a koalíciós partnerrel szemben. „Ha Ondrejcsák úrnak problémája van, azt a felettesével, a védelmi miniszterrel kell megoldania a tárcán belül, nem pedig az SNS-szel. Hogy érezné magát például a mi közlekedési miniszterünk, ha az SNS-es államtitkár ilyen módon támadná?” – tette fel a kérdést Bugár.

Később a Most-Híd közzétett a közösségi oldalon egy nyilatkozatot, melyben a korrekt és hatékony kommunikáció szabályait hangsúlyozta. „A Most-Híd ezeket betartja, és ugyanezt várja el a koalíciós partnereitől is. Ondrejcsák Róbert már huzamosabb ideje kritizálja a minisztériumban a rendelkezésére álló, szűkre szabott mozgásteret. Az államtitkár úr érveit figyelmesen végighallgatjuk. A Híd elnöke ezt követően kezdeményezni fog egy Bugár-Danko találkozót, és a sajtóüzenetek helyett a felmerült problémákat a koalíciós tanács tagjaival kívánja megvitatni” – áll a párt által vasárnap  közzétett bejegyzésben.

 

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS