Olaszországba szállították Antonino Vadala olasz vállalkozót

hirek.sk | TASR 2018. május 15., 15:44

Antonino Vadala olasz vállalkozót kedden Olaszországba szállították. A repülőgépe már leszállt Rómában. Erről Michal Slivka, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatott.

Fotó: TASR

A szlovák rendőrök a drogkereskedelemmel gyanúsított Antonino Vadalát az osztrák határhoz szállították. Itt átvették őt osztrák kollégáik, akik a Bécs-Schwechat repülőtérre szállították az illetőt. A repülőgépen, amely Rómába vitte őt, már az olasz rendőrök kísérték.

Antonino Vadalát március 13-án vette őrizetbe a szlovák rendőrség. Először előzetes letartóztatásban volt, majd kiadatási letartóztatásba helyezték Kassán.

Olaszországban kábítószerrel összefüggő bűncselekmény miatt indítottak eljárást a vállalkozó ellen. A gyanú szerint Antonino Vadala a társaival nagy mennyiségű kokaint csempészett huzamosabb ideig Dél-Amerikából Európába. Az európai elfogatóparancsot később kiegészítették, és a vállalkozót már pénzmosással is gyanúsítják.

A korábban Kelet-Szlovákiában élő és vállalkozó Antonino Vadala belegyezett a kiadatásába. Az olasz vállalkozó szlovákiai kapcsolatairól és tevékenységéről Ján Kuciak, a meggyilkolt oknyomozó újságíró is írt.

0 HOZZÁSZÓLÁS