Nemzetközi konferencián Pozsonyban találkoznak a rákkutatás szakemberei

hirek.sk | TASR 2018. október 16., 17:20

A világ minden tájáról érkeznek tudósok Pozsonyba, a Szlovák Tudományos Akadémia (SAV) Biomedicinai Központjának (BMC) éves nemzetközi konferenciájára, hogy a rákkutatásról tanácskozzanak. A konferencia október 17-én kezdődik a tumorsejt-metabolizmus kutatásával foglalkozó csoport védnöksége alatt – értesítette a TASR-t Boris Urbančík, a BMC SAV munkatársa.

Fotó: Wikimedia

A kutatók találkozója a rákkutatás terén elért eredményekről és azok hasznosíthatóságáról fog szólni. „Több mint 80 tudós érkezik az USA-ból, Nagy-Britanniából, Belgiumból, Olaszországból, Németországból, Portugáliából, Dániából és Szlovákiából, hogy a daganatos megbetegedésekkel kapcsolatban végzett kísérletek és kutatások eredményeiről tárgyaljanak. A vizsgálatok olyan területeket érintenek, mint a metabolikus változások és a daganatos szövetek pH-jának szabályozása" – magyarázta Urbančík. Szó lesz a metabolizmus zavarairól is, amelyek szintén hozzájárulhatnak a rákos daganatok kialakulásához.

A nemzetközi konferencia célja, hogy megerősítse a kutatók és az orvosok nemzetközi együttműködését a tumormetabolizmus terén. A konferencia október 20-ig tart.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS