Nem találtak bombát a nyitrai Jaguar autógyárban

hirek.sk | TASR 2019. április 18., 15:30

A rendőrség befejezte a nyitrai Jaguar Land Rover autógyár átvizsgálását, ahol egy ismeretlen bejelentő szerint bombát helyeztek el. „Semmilyen robbanószerkezetet nem találtunk, a gyárat újra használatba lehet venni” – tájékoztatott Renáta Čuháková kerületi rendőrkapitánysági szóvivő.

Fotó: TASR

Egy ismeretlen férfihang hívta fel reggel 7:31-kor a segélyhívó számot és bejelentette, hogy bomba van a gyárban. A férfi SIM-kártya nélküli készülékről hívott. A rendőrség azonnal megkezdte a terület átvizsgálását. A helyszínre kiérkező járőrökön kívül speciálisan kiképzett bombakereső kutyák, kinológusok és pirotechnikusok is részt vettek az átvizsgálásban.

Az autógyár vezetése a rendőrségtől értesült a bejelentésről. „Mindent megtettünk, hogy a dolgozók épségét biztosítsuk” – erősítette meg Miroslava Remenárová, a Jaguar Land Rover vállalat szóvivője. Az épületet kiürítették, a dolgozók a gyár területén kívül gyülekeztek, ahol gondoskodtak a folyadékbevitelükről. A szóvivő egyelőre nem tudta meghatározni a bombariadó miatt keletkezett anyagi kárt.

A rendőrség rémhírterjesztés miatt nyomoz.

0 HOZZÁSZÓLÁS