2019. október 9., 12:32

Nem lesz sztrájk a nyitrai Jaguarnál

Peter Mrázik, a szakszervezetek vezetője a mai nap folyamán közölte, elhárult egy esetleges sztrájk veszélye, sikerült kiegyezni az autógyár vezetőségével.

Jaguar Nitra
Fotó: TASR

A gyár alkalmazottjai azonban nem lehetnek maradéktalanul elégedettek, bár még a megegyezés utolsó simításai hátra vannak, már most tudni lehet, nem sikerült kialkudni a dolgozók által elvárt 15%-os béremelést.

A szakszervezetek szerették volna elérni, hogy a cég bértábla-rendszert vezessen be, valamint a törvény által előírtnál magasabb járulékbónuszok elfogadását is kérték. A túlóráért, a veszélyes munkáért, illetve a hétvégi és ünnepnapra eső műszakokért járó pótlékok megemelése is a követeléseik között volt.

"Tekintettel a szlovák autóipar aktuális helyzetére, bár nem sikerült minden követelésünket maradéktalanul keresztülvinnünk, jó megegyezést született." – tette hozzá Mrázik.

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.