Nem hívták meg a kormányülésre Kassa megye elnökét

hirek.sk | TASR 2019. szeptember 18., 12:35

Nem kapott meghívót a kormány hernádcsányi kihelyezett ülésére Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke (OĽaNO, SaS, KDH, Nova, Šanca).

Fotó: TASR

„Trnka azt mondja, felesleges ezek a tanácskozások, cukorkát osztogatunk a népnek és csak dekoráció az egész kihelyezett kormányülés. Hát akkor csak nem fogjuk meghívni egy felesleges ülésre, egyébként is biztosan elég sűrű a programja. Más megyeelnökök részt vesznek a kihelyezett kormányüléseken, el tudják mondani, mik a problémák és segítenek a régiójuknak” - jelentette ki Richard Raši (Smer-SD) miniszterelnök-helyettes.

Trnka még a kormány 2018-as prakfalvai (Prakovce, Gölnicbányai járás) kihelyezett ülésekor jelentette ki, hogy a kormány segítsége megkésve jön, nem elégséges és nem változtatja meg a keleti régiók életét, a miniszterek csak futnak egy kötelező kört és cukorkát osztogatnak. A következő Kassa megyei kihelyezett ülésre Trnka már nem kapott meghívót.

Anna Činčárová, Kassa megye szóvivőjének nyilatkozata szerint a kormány semmibe veszi a megye lakosaot, mivel nem hívta meg választott képviselőiket a kihelyezett ülésre.

„Nyilván azért nem kapott meghívót, mert rendre felemlegeti, hogy mennyivel adósa a kormány a keleti régióknak, az ígérgetések ellenére nem épült meg az autópálya és tovább nőnek a regionális különbségek” - jelentette ki Činčárová.

„A Smer vezetése alatt hosszú éveken át stagnált a megye, 2017 óta próbálom beindítani az útfelújításokat és befektetőket idecsábítani, most éppen kínaiakkal tárgyalok, akik munkahelyeket alakítanának ki a keletieknek. Ez a legjobb válasz a kormánynak” - jelentette ki Trnka. „Remélem, a következő parlamenti választás után olyan kormány alakul, amelyik együttműködik velünk” - tette hozzá.

Peter Pellegrini az ügy kapcsán újságíróknak azt nyilatkozta, ő nem avatkozik bele abba, hogy kit hívnak meg és kit nem a kihelyezett kormányülésekre, majd ő is felemlítette Trnka tavalyi kritikus megjegyzéseit.

A kormány keddi (szeptember 17.), girálti (Giraltovce) kihelyezett ülésén részt vett Milan Majerský (KDH), Eperjes megye elnöke. Raši ennek kapcsán megjegyezte, annak ellenére, hogy ellenzéki párt tagja, Majerský minden kihelyezett ülésen jelen van.

„Úgy gondolom, az összes megyeelnöknek, de minden egyes községi, önkormányzati alkalmazottnak is meg kell ragadnia minden lehetőséget, hogy pénzt szerezzen az összes lehetséges forrásból” - jelentette ki Majerský.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS