Négymilliós uniós támogatást kap a losonci kórház

hirek.sk | TASR 2018. május 31., 20:21

A losonci kórház és rendelőintézet a következő három évben körülbelül 4 millió eurós vissza nem térítendő uniós támogatáshoz jut, melyet az épületek felújítására és segédeszközök vásárlására fog fordítani. Erről Andrea Kalavská (Smer-SD-jelölt) egészségügyi miniszter tájékoztatott május végén, a kórházban tett látogatása során.

Fotó: pixabay.com

„Személyesen bejártam néhány olyan kórházi osztályt, melyeket korábban már felújítottak. A páciensek kellemes környezetben vannak, ami a sikeres gyógyulás egyik fontos szempontja. A többi kórházi részleg felújítása szintén hasznos lesz, mind a páciensek, mind az egészségügyi dolgozók számára” – mondta Kalavská.

Ján Miadok, a kórház igazgatótanácsának elnöke elmondta, hogy a pénzt legszívesebben az egyes kórházi osztályok felújítására és új műszerek vásárlására fordítanák.

„Ezenkívül a napokban nyitjuk meg az új laboratóriumainkat. Az évi 14 000 kórházi ellátásban részesülő beteg és az évi 1000 szülés miatt a régió egyik kulcsfontosságú egészségügyi intézménye vagyunk” tette hozzá Miadok.

A losonci kórház és rendelőintézetnek 16 kórházi osztálya van. Ezekben mammográfiai, CT- és RTG-vizsgálatokat végeznek, de ugyanígy klinikai biokémiával, patológiai anatómiával és hematológiai vizsgálatokkal is foglalkoznak az intézményben.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS