Nagyszombat megye félmillió eurót költ útfelújításra a Galántai járásban

hirek.sk | TASR 2019. április 24., 15:02

Nagyszombat megye közel 500 ezer eurót szán idén a Galántai járás útjainak felújítására – tájékoztatta a TASR-t Jaroslav Vacek, a megye sajtóosztályának alkalmazottja.

Illusztrációs felvétel Fotó: TASR

„A keretösszeg emelésére azért volt szükség, mert a teherforgalom tönkreteszi a járás másod- és harmadrendű útjait. Emellett megkezdjük a megyei szociális intézetek felújítását” - jelentette ki Jozef Viskupič megyeelnök.

Pusztafödémesnél és Taksonynál újítanak fel egyes útszakaszokat, továbbá a galántai vasúti átjárót. Emellett a kosúti, a sopornyai és a galántai szociális otthont renoválják. További komoly fejlesztés a Galántai Honismereti Múzeum raktárhelyiségének megépítése 250 ezer euróból.

Uniós támogatások is érkeznek a járásba, a jóváhagyott 4 millió euróból 2 milliót fordítanak a galántai szakközépiskolákban a duális képzés fejlesztésére, amivel az autóipar igényeire reagálnak. „Az IROP-program keretében közel 5 millió eurós támogatás kap a járás” - tette hozzá a megyeelnök. E program keretében a galántai iskolákat és óvodákat modernizálják, továbbá kerékpárutat építenek, összesen 20 projektről van szó.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS