Most-Híd: tiszteletben tartjuk a magyar választók döntését

hirek.sk | MTI 2018. április 10., 09:01

A Bugár Béla vezette Most-Híd vegyes párt pozitívnak értékelte a választások magas részvételi arányát.

"A szlovákiai politikai színtér képviselői is elégedettek lennének, ha a szlovákiai választók is ilyen mértékű érdeklődést mutatnának a közügyek iránt, főleg, ha a voksolókat a politikai propaganda és a populizmus elemeit mellőzve sikerülne mozgósítaniuk" - írták.

Hozzátették:

Akár elégedettek vagyunk a voksolás eredményével, akár nem, tiszteletben tartjuk a magyar választópolgárok döntését. Mindannyiunk érdeke, hogy a szlovák-magyar gazdasági, kereskedelmi és kulturális kapcsolatok tovább erősödjenek.

Mint arról korábban beszámoltunk, Menyhárt József, az MKP elnöke, aki személyesen is ott volt a Fidesz központi eredményváróján, Orbán Viktor választási győzelmére reagálva azt írta Facebook-oldalán: "Győzött az erős Magyarország, ami nemcsak az anyaországi, hanem a külhoni magyar közösségek számára is jó hír" 

Az MKP elnöke megjegyezte: a mostani magyar kormány volt az, amely 2010 után "rendbe tette Magyarországot", és felkarolta a határon túli magyarok ügyeit, s az, hogy most erős felhatalmazással sikerült győzniük, azt is jelenti, hogy a magyar társadalom partnernek tekinti a külhoni magyarokat, és azt is jelzi, hogy a továbbiakban is számíthatnak a magyar kormány támogatására.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS