HIRDETÉS

MKP: Kaliòák lemondása megkésett és elégtelen próbálkozás

hirek.sk 2018. március 12., 14:08
POZSONY. A Magyar Közösség Pártja a belügyminiszter tisztségéről való lemondását Robert Fico politikai hatalma megtartására irányuló elégtelen próbálkozásnak tartja.

A felvidéki magyarok és Szlovákia többi jóérzésű polgárának megítélése szerint Robert Kaliòák már a Malina Hedvig elleni gyalázatos eljárásánál kiírta magát a tisztességes emberek sorából. A belügyminiszter személyével kapcsolatban azóta nyilvánosságra került számos botrányos ügy – különös tekintettel a súlyos euró milliókra rúgó adócsalásokban játszott szerepére – ezek már csak megerősítették, hogy nincs helye a szlovákiai közéletben – hangsúlyozta portálunkhoz eljuttatott nyilatkozatában a Magyar Közösség Pártja.

„A kettős gyilkosság után felszínre került legújabb információk szerint pedig már teljesen nyilvánvaló, hogy a bűnüldöző szervek sok esetben inkább a bűnözők érdekeit szolgálták és védték, mint a polgárokét. Kaliòák tízéves belügyminiszterségének leghitelesebb mérlege, hogy az európai országok közül Szlovákiában a legnagyobb a bizalmatlanság a rendőrség irányában” – fogalmazott Menyhárt József, az MKP elnöke.

Kaliòák (volt) belügyminiszter egy fontos építőeleme annak a korrupt, bűnszervezeteknek teret engedő hatalomnak, amelyek ellen a biztonságos és nyugodt életet akaró polgárok többsége, az utcán tüntető tízezrek fellépnek – tette hozzá. „Ha Kaliòák helyére ez a hatalom odateszi egy másik építőkockáját, az semmin sem változtat. Ezért követelik az utcán tízezrek, ezért kívánják az országban milliók, ezért követeli az MKP is: Fico és kormánya távozzon!” – zárta nyilatkozatát Menyhárt József, az MKP elnöke.

Forrás: Hírek.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS