Migránsokat szállító kamionokat tartóztattak fel Zsolna mellett

hirek.sk 2017. november 14., 14:54
ZSOLNA. Két, összesen 78 illegális bevándorlót szállító kamiont tartóztattak fel keddre virradó éjjel a rendőrök és az idegenrendészet munkatársai Zsolna közelében - közölte az országos rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

Mindkét kamiont török állampolgár vezette. A rendőrök az egyik kamion rakterében 44, a másikéban 34 embert találtak a szállítmány mögött megbújva. A rendőrség megállapítása szerint a migránsok - férfiak, nők és gyerekek vegyesen - iraki, iráni, illetve szíriai állampolgárok.   

Az első információk szerint a migránsok Romániában szálltak be a két török embercsempész kamionjába, és Magyarországon keresztül jutottak Szlovákiába, ahonnét Németországba akarták folytatni útjukat. Fejenként mintegy 500 eurót fizettek az embercsempészeknek a szállításért.   

"Bár az utóbbi hónapokban több olyan embercsempészési esetünk is volt, amelyek során nagyobb számú illegális migránst sikerült feltartóztatni, a létszámot tekintve a mostani a legjelentősebb az utóbbi időszakban" - mondta el Denisa Baloghová, az országos rendőr-főkapitányság szóvivője. Hozzátette: a kamionokban csempészett embereket és a két gépjármű sofőrjét is előállították az idegenrendészeten, ahol utóbbiak esetében már megindították az embercsempészés bűncselekménye miatti eljárást.

Forrás: Origo.hu
0 HOZZÁSZÓLÁS