HIRDETÉS

Menyhárt József: Bizalmat szavazott magának a bizonytalan kormány

hirek.sk 2017. szeptember 08., 09:10
POZSONY. Az egy hónapja tartó kormányválság újabb szakítópróbához ért. A koalíció két tagja szokásos arroganciájával kezelte az ellenzék legitim kezdeményezését – mutatott rá Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártja elnöke.

A csütörtöki parlamenti ülés túlmutat Ján Richter ügyén. A szociális ügyi miniszter jó ideje megérett a leváltásra, a nevéhez köthető botrányok sora mindenki által ismert – emlékeztetett portálunkhoz eljuttatott állásfoglalásában Menyhárt József.

„Robert Fico a Smer miniszteréről szóló szavazást többször is kormányával szembeni bizalmi szavazásként jelölte meg. Ezzel elismerte, hogy a koalíciós szerződés felmondása óta folyamatosan félrevezették a választókat, amikor is a Most-Híd elnökével felváltva próbálták nyugtatni a közvéleményt” – fűzte hozzá az MKP elnöke.

Mint rámutatott, a jelenlegi kormány megalakulása óta legitimitási problémával küzd – a választók az eredeti négyes koalícióból legalább két pártnak nem egy ilyen koalíció megkötésére adtak mandátumot. Az egyiket megszűnéssel büntették, a másik a túlélésért küzd – jegyezte meg.

Menyhárt József szerint a csütörtöki szavazás tökéletes képet adott arról, hogy a kormány teljes mértékben elvesztette legitimitását. A koalíciót alkotó három párt közt olyan kibékíthetetlen ellentét feszül, amely normális esetben ellehetetlenítené a további együttműködést, ennek ellenére az SNS egyelőre kapitulált Fico előtt.

Hozzátette, a kormány válasza újabban mindenre „az EU maghoz” tartozás, bármit is jelentsen e fogalom. „Az uniós kutatási-fejlesztési támogatások „lenyúlása” nemhogy a maghoz nem viszi közelebb az országot, de még a héjtól is eltávolítja, hiszen esősorban a fiatal értelmiséget fosztja meg az előmenetel lehetőségétől. Az a miniszterelnök, aki saját minisztereit akkor sem hívja vissza, amikor azok nyilvánvaló törvénysértéseket követnek el, nem Európa közepe, hanem a szakadék széle felé kormányozza az országot” – hangsúlyozta az MKP elnöke.

„Egy velejéig korrupt rendszer fenntartása, ahogy a belső viszállyal terhelt kormány sem szolgálhatja az állam érdekeit” – szögezte le Menyhárt József.

Forrás: Hírek.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS