2019. január 26., 15:35

Menyhárt József: aki megtartja a regnáló sáros politikai elitet, felelős a problémák konzerválásáért

Menyhárt József, az MKP országos elnöke a Pátria rádió Délidőben című műsorának vendége volt.

menyhart_jozsef.jpg

Menyhárt József hétfőn délután adja le az államfőválasztásra összegyűjtött támogató íveket. Elmondta, jelentős támogatottságot tudhat maga mögött. Az MKP elnöke közbevetett kérdésre megjegyezte, óvodákban nem gyűjtöttek, az óvodaprogram nem kampánycélokra, hanem közösségépítésre való.

Menyhárt elmondta, már elkezdte az államfőjelölti kampányát: az Ung-vidéken, Kassa-környékén, a Bodrogközben. A kampány folytatódik, naponta két fórumot tartanak.

Kérdésre megjegyezte, minden olyan támogatottság, ami megközelíti Bárdos Gyula eredményét, sikernek minősül. Már az indulással sikerült felhívni a figyelmet a kisebbségi ügyekre - ez is mindenképpen eredmény.

Menyhárt hangsúlyozta, aki megtartja a regnáló sáros politikai elitet, felelős a problémák konzerválásáért, akár a szlovák-magyar viszonyban is.

Az igazságügyi miniszter magyar anyanyelvű, mégis Magyarországon kellett lezárni a Malina-ügyet.

A stratégiát nekünk kell megalkotni, az anyaország csak a segítő kezét tudja nyújtani - emelte ki Menyhárt.

Az MKP elnöke az utóbbi napok hírei kapcsán megjegyezte, nem lehet olyan kormánynak ministrálni, amelyik vállalhatatlan ügyeket takargat.

A magyarság osztódással nem szaporodik - válaszolt Menyhárt a Magyar Fórum megalakulása kapcsán, a két párt jövőbeli kapcsolatát firtató kérdésre.

Menyhárt Jozef Pročko nagy vihart kiváltott Facebook-posztja kapcsán kiemelte, nem lehetünk másodrendű polgárai az országnak.

A pártelnök szerint jól halad az MKP fiatalítása, bizonyságul a tegnapi galántai tisztújítást hozta fel, amiről portálunk is tudósított.

Samu István kizárása kapcsán megjegyezte, tiszteletben tartják a helyi szervezet döntését, Samuval az együttműködés formáit a jövőben is keresni fogja.

Menyhárt kifejtette, a nagyszarvai önkormányzat által összehívott tanácskozás jó példa a magyar-magyar párbeszédre.

A pártelnök a közelmúlt híreire reflektálva hozzátette, könnyű a szlovák politikusokat égetni, de az sem mindegy, milyen képet alakít ki magáról a magyar képviselet. Ne olyan magyarok legyenek a kormány támogatói, akiknek a telekügyleteitől hangos a sajtó - fűzte hozzá Menyhárt.

Az EP-választáson az MKP teljes listával indul, a cél a képviselet számszerű növelése. Ez cseppet sem lesz könnyű, hiszen magasabb részvétel várható.

Az MKP a 2020-as választások előtt mindenképpen szem előtt fogja tartani az előző választások tapasztalatait - nem lehet elfecsérelni százezer szavazatot. Ha a magyar egység nem is jön létre, a jobboldali szlovák pártok részéről is mutatkozik fogadókészség az MKP irányába.

A párt sikerét a parlamenti választásokon már nagyon várják a választók - jegyezte meg Menyhárt József.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.