Menesztették az Ifjú Szívek igazgatóját – A Most-Híd tiltakozik

hirek.sk 2013. június 28., 15:17
POZSONY. A Most-Híd elítéli, hogy Igor Federiè, a kormányhivatal vezetője ma délelőtt leváltotta Hégli Dusánt, az Ifjú Szivek Táncszínház igazgatóját.

Igor Federiè, a kormányhivatal vezetője péntek reggel leváltotta Hégli Dusánt, az Ifjú Szivek Táncszínház igazgatóját. A Most-Híd szerint ez az 58 éves múltra visszatekintő magyar művészeti intézmény leépítésének, működésképtelenné tételének kezdete.

A kormányhivatal lépése a vegyespárt szerint szöges ellentétben áll korábbi döntéseivel. A hivatal ugyanis öt hónapig tartó ellenőrzést végzett a társulatnál, egy hónapig pedig az igazgató tevékenységét vette górcső alá. Mindkét ellenőrzés során kisebb technikai hibákat talált, amiket a társulat azonnal orvosolt. A táncszínház végül dicsértet kapott a kormányhivatal ellenőrzési osztályától, ráadásul Igor Federiè áprilisban új munkaszerződést kötött Hégli Dusánnal - mutatott rá portálunkhoz eljuttatott állásfoglalásában a Most-Híd.

A párt meg van győződve arról, hogy a hivatalvezető döntése helytelen, és alaptalan támadás a szlovákiai magyar kultúra egyik alappillére ellen. „Hégli Dusán leváltása tisztán politikai döntés. Ezt bizonyítja az is, hogy a napokban leváltották a kisebbségügyi kormánybiztos hivatalának osztályvezetőit is” – mutatott rá a Most-Híd hozzátéve: az elkövetkező napok majd megmutatják, milyenek Igor Federiè és a kormány valódi szándékai.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS