Megtalálták a Rozsnyói járásban eltűnt magyarországi nőt a gyerekével együtt

hirek.sk | TASR 2018. október 24., 16:57

A Szlovák Karszt térségében, a Rozsnyói járásban kedd este elveszett egy 32 éves, magyarországi nő a hároméves kislányával együtt. A rokonaival 18 órakor szakadt meg a kapcsolata. A két eltűnt személyt kutyás rendőrök, illetve a Tűzoltó- és Mentőszolgálat munkatársai is keresték.

Szlovák-karszt, Illusztrációs felvétel Fotó: TASR

A rendőrök röviddel éjjel 1 óra előtt, egy gömörhosszúszói panzióban bukkantak rá az eltűnt személyekre. A kimerült nőt és a kisgyereket korábban az út szélén találta meg egy arra járó sofőr Pelsőc irányában, és ő szállította őket a panzióba is. Minderről Jana Mésarová, a kassai kerületi rendőrség szóvivője tájékoztatott szerdán.

A szlovák rendőröktől a magyarországi kollégák kértek segítséget a nő felkutatásához. A magyar rendőrség információi szerint az eltűnt személyek gyalogosan vagy egy Peugeot típusú személygépkocsin közlekedtek az aggteleki határátkelőtől a rozsnyói járásbeli Domica irányába. A szlovák rendőrök Domica előtt megtalálták az autót, amely egy földúton parkolt. Átkutatták a környező erdőt, de az anyát és a gyerekét végül a panzióban találták meg.

A magyarországi nő túrázás közben eltévedt, és mintegy tíz kilométert gyalogolt az erdőben, míg Csoltó községbe nem ért. Ezután gyalog folytatta az útját Pelsőcre, miközben a mobiltelefonja is lemerült.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS