Megkezdődtek a galántai kórházban a felújítási munkálatok

hirek.sk | TASR 2019. augusztus 01., 16:58

Már folynak a galántai kórházban a felújítási munkálatok. A beruházás költségvetése meghaladja 3,7 millió eurót, a költségek nagy részét uniós támogatásokból fedezik.

Fotó: TASR

A rekonstrukció keretében új sürgősségi betegfelvételi osztályt, valamint egy új, több szakirányú intenzív osztályt is kialakítanak.

Erről szerdán tájékoztatott Alexandra Pavlovičová, a Svet zdravia hálózathoz tartozó kórház igazgatónője, valamint Martin Bača, a kórház befektetési menedzsere.

Pavlovičová elmondása szerint a projekt célja, hogy komplexebb, biztonságosabb és gyorsabb sürgősségi ellátást biztosítsanak a pácienseknek. „Közvetlen közel lesznek egymáshoz a szakorvosok és a diagnosztikai műszerek, ennek köszönhetően nem vesztegetünk el felesleges időt a sürgős ellátásra szoruló páciensek szállításával” – magyarázta az igazgató.

A sürgősségi osztály 17 úgynevezett lebegőággyal fog bővülni, aminek köszönhetően dinamikusabb lesz az ellátás.

A munkálatok várhatóan 2020 júniusáig tartanak.

A kórház becslése szerint a sürgősségi ellátásra szoruló betegek száma emelkedni fog, 2020-ban már meghaladhatja az évi 18 ezer főt.

Bača arról tájékoztatott, hogy négy szakaszban a kórház teljes homlokzatát is rekonstruálják. Az új homlokzat várhatóan év végéig készül el.

A projekt keretében új, digitális orvosi műszereket is vásárolnak. Az osztály teljes mértékben digitalizált lesz.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS