Megérkezett a hőség

hirek.sk 2018. július 28., 11:07

Nehéz napok várnak ránk. Itt a hőség! Aki eddig nem igazán tudta élvezni a nyarat, az azzal járó fürdőzést, az a hétvégén már megteheti. Akár 32-34 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála.

Fotó: pixabay.com

A meteorológusok előrejelzése szerint a jövő hét közepéig is kitart a kánikula, bár azért az utóbbi években megszokott 35-37 fokoktól szerencsére nem kell tartanunk. Zivatarok veszélye továbbra is fennáll, ezek némileg lehűthetik a levegőt.

A több mint 30 fokos tartós nappali hőmérsékletek igencsak megterhelik még az egészséges ember szervezetét is, hát még a krónikus betegekét. Ezért ajánlott az árnyékban való tartózkodás, a megerőltető munkát inkább kora reggelre vagy késő estére időzítsük. Rendkívül fontos a folyadékpótlás – a napi 2 liter ilyenkor csak a minimális mennyiség – és a könnyű ételek fogyasztása.

Az előrejelzések szerint sajnos az éjszakák és trópusinak ígérkeznek, 20-21 fokos hőmérséklettel. Emiatt az álmunk sem lesz olyan nyugodt, mint hűvösebb időben. Lefekvés előtt vegyünk hidegzuhanyt, az ablakok kitárásával próbáljunk egy kis huzatot „varázsolni” a lakásban.

0 HOZZÁSZÓLÁS