HIRDETÉS

Megalakult a Speciális Fejlesztő Szakmák Országos Társulása

hirek.sk 2018. március 04., 17:36
Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége által elfogadott Alapszabály értelmében megalakult és munkához látott a speciális fejlesztőmunkát végző szlovákiai magyar szakembereket tömörítő és munkájukat segítő Társulás. Korábban ilyen jellegű szakmai kezdeményezésre még nem volt példa Felvidéken!

A szervezet célja a speciális fejlesztőmunkát végző szakmai közösség összefogása, szakmai koordinálása és érdekképviselete. Ezért olyan fejlesztő pedagógusok, gyógymasszőrök, gyógypedagógusok, gyógytornászok, konduktorok, logopédusok, mentálhigiénés szakemberek, pszichológusok, speciális pedagógusok, szociális munkások, szociálpedagógusok, védőnők és egyéb fejlesztő szakemberek jelentkezését várják, akik szívesen csatlakoznának hozzájuk, igényt tartva a speciális területnek szóló továbbképzésekre, konferenciákon, szakmai napokon, tanácskozásokon való részvételre, a tervezett szakmai műhelyeken zajló tapasztalatcserére és együttműködésre.

„Azt gondoljuk, nagy szükség van a sajátos nevelési igényű és a hátrányos helyzetű gyermekek fejlesztésével kapcsolatos szakmai eszmecserére és véleménynyilvánításra. A társulás többek között erre is teret és lehetőséget ad a csatlakozó szakembereknek” – mondta Barthalos Réka, a szövetség elnöke.

Az érdeklődők további részleteket az SZMPSZ honlapján, szmpsz.sk találnak.

Forrás: SZMPSZ
0 HOZZÁSZÓLÁS