Még a héten lezárják a rendőrfőnök-választásról szóló vitát?

hirek.sk | TASR 2018. szeptember 05., 17:04

Ezen a héten lezárják az országos rendőrfőkapitány választásáról szóló vitát. Ezt Denisa Saková (Smer-SD) jelentette ki a szerdai kormányülés után azt is hozzátéve, hogy a jövő héten már a kormány elé terjesztik a javaslatot.

Fotó: TASR

„Arra fogunk törekedni, hogy a törvényt a lehető legtágabb politikai körökben elfogadhatónak tartsák” – mondta. Saková elutasította az állítást, mely szerint a javaslattal problémái lennének az SNS-nek. „Voltak ellenvetések, illetve visszajelzések, de Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfővel abban egyeztünk meg, hogy a kérdést a hét végéig lezárjuk” – biztosított.

Pellegrini hétfőn (szeptember 3.) azt mondta az Expres rádió műsorában, hogy szerinte nem kell, hogy az új országos rendőrfőkapitány megbízatási ideje hét évig tartson. Ezzel arra a tényre reagált, hogy a törvényjavaslatnak ezt a részét nemcsak az ellenzék bírálja, de a kormánykoalíció tagjai között sincs egyezség.

„Ha valakinek gondot okoz a hétéves időszak, nyugodtan lerövidíthetjük azt, hogy az illető újra megpályázhassa ezt a pozíciót. Ez arra motiválná a rendőrfőnököt, hogy felelősségteljesen és jól végezze a munkáját, ha azt akarja, hogy újraválasszák” – közölte Pellegrini.

0 HOZZÁSZÓLÁS