HIRDETÉS

Matoviè: Remišová lesz a következő kormányfő

hirek.sk 2017. november 08., 10:17
POZSONY. Sok egyéniséggel rendelkezik az O¼aNO mozgalom, és minél több vezéregyénisége lesz, annál erősebbé válhat – véli az alapító, Igor Matoviè, aki Veronika Remišovát is ilyen vezéregyéniségnek tartja, s benne látja a következő kormányfőt.

"Nem akarom azt, hogy az emberek azt gondolják: ez a mozgalom az én egyik kft-m. Nem az a célom, hogy a politikából bizniszt csináljak. Célom, hogy Veronika Remišová előbbre jusson, mert szerintem ő egy jelenség a szlovákiai politikai palettán. Azt gondolom, hogy ő lesz a jövendő kormányfő" – felelte Matoviè arra a kérdésre, hogy ő részben miért vonult ki a politikai életből, miközben előtérbe helyezte Remišovát.

Matoviè úgy látja: a hazai politikai pártok azzal a problémával küzdenek, hogy mindegyikük elnök akar lenni, s ha kinő a főnök vetélytársa, akkor "igyekeznek őt félrerúgni". "Én meg akartam mutatni a tisztességes, jó embereket, teret biztosítva nekik" – mondta el. Hozzátette: ma már több ismert személyiséggel rendelkezik az O¼aNO.

Matoviè nem lát problémát abban, hogy mozgalmában több vezéregyéniség is legyen. "Nem csak egyetlen vezéregyéniség lehet egy pártban. A politikai párt annál erősebb lehet, minél több vezéregyénisége van" – jegyezte meg. Önmagáról pedig azt állította, hogy sosem jelentette be a politikai életből való távozását. "Visszavonulásom időszaka hozzájárult ahhoz, hogy megmutassuk: az O¼aNO sok minőségi emberrel rendelkezik, és képesek vagyunk  egyenértékű harcot folytatni az itt uralkodó mogullal" – fejtette ki Matoviè.

Az O¼aNO mozgalmat Igor Matoviè, Jozef Viskupiè, Erika Jurinová és Martin Fecko alapította. Õk először 2010-ben a Szabadság és Szolidaritás (SaS) jelöltlistáján jutottak be a parlamentbe. Két évvel később már önálló mozgalomként indultak, s azóta a jelöltlistájukon a független jelölteknek is helyet biztosítanak.

A legutóbbi parlamenti választások során az O¾aNO-ra a választópolgárok 11,02 százaléka szavazott. Jelöltlistáján az Új Többség (NOVA) emberei is helyet kaptak, s együtt hozták létre a 19 tagú O¼aNO-NOVA-frakciót. Bár szóba került az esetleges egyesülésük, de arra mégsem került sor. Frakciójuk jelenleg 17 tagú, mert abból Viera Dubaèová és Oto Žarnay is kilépett.

A mozgalom bírálói azt Matoviè kft.-jének nevezik, mivel sem pártstruktúrával, sem tagokkal nem rendelkezik. Jelenleg nyit az új tagok felé és az alapszabályzatát is módosítaná. Minderről azonban Matoviè nem akart részleteket elárulni.

Forrás: TASR
0 HOZZÁSZÓLÁS