Matovič: Az emberek jönnek-mennek, de az OĽaNO nem változik

hirek.sk | TASR 2019. június 19., 07:05

Az OĽaNO mozgalomban semmi sem változik attól, hogy az emberek jönnek-mennek. Így reagált kedden Igor Matovič, a OĽaNO elnöke arra, hogy öt képviselő kilépett a frakcióból. Egyben emlékeztetett a mozgalom azon szabályára, hogy a parlamenti választások előtti jelöltlistán az aktuális képviselők az utolsó helyekre kerülnek, hogy teret engedjenek az új embereknek.

Fotó: TASR

Hozzátette: így váltak képviselőkké a most távozó politikusok is.

Kedden Veronika Remišová, Jozef Lukáč, Soňa Gaborčáková, Anna Verešová és Elena Červeňáková jelentették be, hogy távoznak a frakcióból. Remišová lemondott a frakcióvezetői posztról is.

„A képviselők, akik újra mandátumhoz akarnak jutni, a jelöltlista végére kerülnek. Elszámolással tartoznak a választóiknak” – mondta Matovič, aki szerint könnyebb a parlamentbe jutni, ha a képviselőjelölt neve a lista első vagy második helyén szerepel.

A mozgalom elnöke kiemelte:

amennyiben az OĽaNO standard politikai párt lenne, azok az emberek, akik most elhagyják a frakciót, nem kaptak volna lehetőséget, hogy a jelöltlista éléről indulhassanak.

Matovič elmondása szerint az öt távozó képviselőből négynek a tudomására hozták, hogy a következő parlamenti választások előtt már nem lesz helyük a jelöltlistán, mivel az EP-választásokat megelőzően más pártoknak kampányoltak. Hozzáfűzte: korábban mindegyikőjüknek felajánlották a mozgalmi tagságot.

Remišová kedden újságírók előtt kijelentette: fontos számára a konfliktusoktól mentes politika és a régiók. Előbbi alatt a sértegetésektől, gyalázkodástól mentes, konzisztens politikát érti, amely világos megoldásokat kínál anélkül, hogy ezek percről percre változnának. A régiókkal összefüggésben kijelentette: az egyes térségek lakosai tudják a legjobban, hogyan lehet megoldani a problémáikat. Úgy véli, ezeknek az embereknek lehetőséget kellene biztosítani, hogy részt vehessenek a mozgalom munkájában, és közösen dönthessenek a mozgalomról, amelyért harcolnak.
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS