HIRDETÉS

Mateèná lemondana Kaliòák helyében

hirek.sk 2018. március 05., 14:12
POZSONY. Gabriela Mateèná földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter kijelentette, Robert Kaliòák belügyminiszter helyében levonná a politikai felelősséget.

Gabriela Mateèná ezt hétfői sajtótájékoztatóján mondta. Egyúttal hozzátette, „minderről a keddi koalíciós tanácson fogunk tárgyalni a partnereinkkel”.

A belügyminiszter lemondására nemcsak az ellenzék szólít fel, hanem a koalíció egy része is. Távozását kéri a Most-Híd egy része is. Õk összehívták a párt országos tanácsát, amely március 12-én ülésezik, akkor dönt a további lépésekről.

Vasárnap Andrej Kiska köztársasági elnök is hangsúlyozta, hogy lényeges változásokra van szükség a kormány személyi összetételét illetően. Kiska szerint két megoldás lehetséges: a kormány széleskörű rekonstrukciója vagy az előre hozott parlamenti választások.

„Mostanra két lehetőséget látok. A kormány széleskörű és alapos rekonstrukcióját, amely nem sarkítaná a társadalmat, kérné és megszerezné a parlament bizalmát. A másik lehetőség az időközi választások, amelyek több demokratikus országban a legtermészetesebb megoldást jelentenék” – fogalmazott Kiska. Hozzátette, az utóbbiról a parlamentnek kell döntenie, legalább 90 támogató szavazattal. A választásokat egyszerre tarthatnák az önkormányzati választásokkal – jegyezte meg az államfő.

Kiska hozzátette, tárgyalni akar a politikai pártok elnökeivel arról, hogyan képzelik el az ország jövőjét.

Forrás: Sme.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS