Martin Hanus: nem értik a mai Európát a progresszívek

ma7 2019. április 18., 10:36

A Progresszív Szlovákia politikusai nem értik a mai Európát – véli Martin Hanus a postoj.sk konzervatív portál főszerkesztő-helyettese.

Fotó: sme.sk

Hanus szerint a szlovák progresszívek programja olyan „naiv elképzeléseket tartalmaz”, amelyek az elmúlt évtizedben az Európában lezajlott változások miatt menthetetlenül elavultak.

Az EP-választásra összeállított programjuk, „amely nem terjedelmesebb egy átlagos írásnál a postoj.sk portálon”,

nem ad válaszokat a migrációs válságra, amely ma Európa legnagyobb kihívásának számít,

ahogy azt a szlovák progresszívek körében is elismert liberális gondolkodó, Ivan Krasztev fogalmazta meg nemrég egy könyvében – állítja Hanus.

Miközben a Progresszív Szlovákia programja „rózsaszín ködbe burkolózva” csak frázisok szintjén foglalkozik a migráció kérdésével, addig a közelmúlt líbiai eseményei arra figyelmeztetnek, hogy újabb migránshullámok indulhatnak meg Európa felé.

A program ugyancsak frázisokat puffogtat, amikor a globális klímaváltozás problémáját veti fel,

de nem foglalkozik érdemben Szlovákia energiabiztonságával, pedig ez is a közeljövő egyik nagy kihívása.

A rövidre szabott program a legnagyobb figyelmet az interneten terjedő álhírek megfékezésének szenteli, ebben is másolva a nyugat-európai mintát, Macron pártját – jegyzi meg Hanus. A progresszívek szerint programjuk az egyedüli járható út a kontinens számára – zárja gondolatait a postoj.sk főszerkesztő-helyettese,

de szerencsére ez nem így van, mert ha nem kínálkozna más alternatíva, Európa számára nem maradna remény”.
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS