Martin Glváč kommunikációja nem áll összefüggésben bűncselekménnyel

hirek.sk | TASR 2019. január 30., 15:53

Egyelőre úgy tűnik, hogy Martin Glváč, a parlament alelnökének Alena Zsuzsová gyanúsítottal folytatott kommunikációja semmilyen módon nem függ össze az utóbbi által vélhetően elkövetett bűncselekményekkel. Ezt a szerdai kormányülés után jelentette ki Peter Pellegrini kormányfő, hozzátéve: többet nem mond ezzel az üggyel kapcsolatban.

Fotó: TASR

Pellegrini szerint Glváč talán nem is kommunikált volna a gyanúsítottal, ha tudta volna, hogy kiről van szó.

„Nincs okom kételkedni benne mint emberben csak azért, mert személyes kommunikációt folytatott valakivel, még ha egy szerencsétlenül választott személlyel is, akivel valószínűleg nem kommunikált volna, ha tudta volna, hogy kiről van szó” – mondta a kormányfő.

„Nyilvánosan kivégezni és elítélni őt ebben a pillanatban nekem nem tűnik fair eljárásnak, mert akkor el kellene ítélnem és ki kellene végeznem egymás után mindenkit, aki írásban kommunikált a nővel” – tette hozzá a miniszterelnök. Alena Zsuzsová ellen Ján Kuciak újságíró és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolása ügyében folyik büntetőeljárás.

Glváč személyével és kommunikációjával kapcsolatban a kormányfő a továbbiakban nem nyilatkozik,

csak abban az esetben, ha felmerülnének olyan komoly információk, amelyek alapján a parlament alelnöke bármilyen módon kapcsolatba hozható lenne valamilyen bűncselekménnyel.

Glváč korábban azt állította, hogy az Alena Zsuzsovával folytatott kommunikációról egyeztetett a katonai hírszerzéssel és a főügyésszel is. A Smer-SD politikusa jelenleg a katonai hírszerzést felügyelő különbizottság tagja. Eduard Heger bizottsági elnök szerint addig, amíg nem ad elfogadható magyarázatot a gyanúsítottal folytatott kommunikációjára, nem szabadna részt vennie a bizottsági üléseken.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS