A vállalkozó továbbra is fogságban marad

hirek.sk | TASR 2018. augusztus 09., 11:16

Továbbra is fogságban marad Marián Kočner vállalkozó, akit adócsalással, vesztegetéssel és fenyegetéssel is gyanúsítanak.

Marián Kočner Fotó: TASR

A Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) megerősítette, hogy a besztercebányai Speciális Büntetőbíróság előkészítő eljárását vezető bíró augusztus 3-án elutasította a vádlott, Marian Kočner vállalkozó kérelmét arra vonatkozólag, hogy helyezzék szabadlábra, és a fogságot nem helyettesítette ennek más alternatívájával sem. Ez azt jelenti, hogy a vádlott továbbra is letartóztatásban marad. Ezt Jana Tökölyová, az ÚŠP szóvivője erősítette meg csütörtökön a TASR-nek.

A Speciális Büntetőbíróság előkészítő eljárását vezető bíró az ÚŠP ügyészének a javaslatával, illetve a Legfelsőbb Bíróság június 28-i döntésével összhangban döntött, ezért az ÚŠP ügyésze teljes mértékben azonosulni tud ezzel. Az ügyben az ÚŠP-n és az Országos Rendőr-főkapitányságon (PPZ) is büntetőeljárást folytatnak pénz- és értékpapír-hamisítás, valamint az igazságszolgáltatás akadályozása miatt – tette hozzá az ÚŠP szóvivője.

A vállalkozó jelenleg a Markízával kapcsolatos váltók miatt van előzetes letartóztatásban. A vagyonát viszont egy másik ügy miatt foglalták le. Az ÚŠP ügyésze július 23-án határozatot adott ki a vádlott vagyoni eszközeinek a zár alá vételére a Dóval kataszterében lévő ingatlan átruházása és többszörös adócsalás bűntette miatt. Mivel a nyomozás még tart, jelenleg nem közlünk további részleteket” – közölte hétfőn Tökölyová a TASR-rel.

Többszörös adócsalás bűncselekménye esetén a büntetés kiszabása mellett a törvény kötelezően előírja a vagyoni eszközök zár alá vételét is – magyarázta az ÚŠP szóvivője.

Sajtóértesülések szerint a lefoglalás M. K. dóvali, pozsonyi, dunacsúni és cseklészi ingatlanjait biztosan érinti.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS