Marian K. panaszt emelt a Kuciak-gyilkosság ügyében indított eljárás ellen

hirek.sk | TASR 2019. március 22., 14:04

Marian K. vállalkozó, aki ellen a rendőrség múlt héten indított eljárást az újságíró-gyilkosság megrendelésének gyanújával, panaszt emelt az eljárás ellen. Erről a Markíza televízió tájékoztatott pénteken.

Fotó: TASR

Jana Tökölyová, a Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) szóvivője a TASR hírügynökségnek elmondta: a panaszt eddig még nem kézbesítették az ügyészségnek.

Az előzetes letartóztatásban lévő Marian K. ellen március 8-án indult újabb eljárás, mivel a gyanú szerint ő rendelte meg Ján Kuciak újságíró meggyilkolását.

Kuciakkal együtt a jegyesét, Martina Kušnírovát is meggyilkolták. A gyilkosság megrendelésének indítéka Kuciak újságírói tevékenysége lehetett.

A párt 2018. február 21-én gyilkolták meg nagymácsédi (Veľká Mača) családi házukban. A gyilkosságért a megrendelő legalább 70 000 eurót fizetett. Marian K. mellett Alena Zs., Tomáš Sz., Miroslav M. és A. Zoltán ellen is eljárás indult az ügyben. Mindnyájan előzetes letartóztatásban vannak.

Marian K. jelenleg a televíziós váltók ügye miatt van előzetes letartóztatásban. A megbízott nyomozó ebben az ügyben múlt héten javasolta a felügyelő ügyésznek a vádemelést.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS