HIRDETÉS

Maïariè befejezi pályafutását a Smer alelnökeként

hirek.sk 2017. december 07., 09:12
POZSONY. Szombaton tartja országos tanácsának ülését a Smer-SD. Ez lesz az első tanácskozás a párt számára fiaskóval végződött megyei választások óta. Egyelőre az egyetlen biztos változás az, hogy saját akaratából lemond alelnöki tisztségéről Marek Maïariè kulturális miniszter. Maïariè többször nem akar indulni az alelnöki posztért. A SITA hírügynökség információi szerint még nem világos, váltja-e valaki őt a tisztségben.

Egyetlen változás

Maïariè lemondása lenne az egyetlen változás a legmagasabb szinten.

A SITA hírügynökség információi szerint az elkövetkező napokban nem várható semmilyen változás a kormányban. Csütörtökön még ülésezni fog a Smer elnöksége, ahol a jelenlegi helyzettel és az országos tanács előkészítésével fognak foglalkozni.

Cserék az egyes kerületekben

Sajtóértesülések szerint a kerületi elnökök szintjén lehetnek változások. Éppen az elnökség kompetenciái közé tartozik a kerületi vezetők cseréje. A pártból származó információk szerint leváltják a nagyszombati kerületi elnököt, Renáta Zmajkovièovát.

Helyére két új jelölt van: Peter Náhlik és Augustín Hambálek parlamenti képviselők.

Változás várható a kerületi elnök személyét illetően Eperjesen is. Ott Stanislav Kubánekot váltja tisztségében Peter Chudík, aki megyeelnökjelöltként nem járt sikerrel. A párt berkein belül arról is szó van, hogy leváltják a besztercebányai kerületi elnököt, Jana Laššákovát is.

Forrás: Sme.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS