HIRDETÉS

Magyarország nem ad ki állampolgársággal kapcsolatos információkat

2011. február 17., 15:51
PÁRKÁNY. Németh Zsolt magyar külügyi államtitkár szerint Magyarország csak azt követően kíván érdemben foglalkozni a kettős állampolgárságot szabályozó szlovák-magyar szerződéssel, ha Szlovákia már véglegesítette a maga állampolgársági törvényét.
PÁRKÁNY. A magyar-szlovák kettős állampolgárságot szabályozó államközi szerződés tervezetét a szlovák fél kedden Budapesten adta át a magyar félnek. A szerződés megkötésével kapcsolatos tárgyalások megindításában január végén egyezett meg Pozsonyban a két ország miniszterelnöke, Orbán Viktor és Iveta Radicová.
 "Addig, amíg a Szlovák Nemzeti Tanács nem alakítja ki az új szlovák állampolgársági szabályozással kapcsolatban a véleményét, semmilyen formában sincs értelme foglalkozni a kétoldalú megállapodással" - jelentette ki a magyar külügyi államtitkár csütörtökön Párkányban, ahol az európai és az euroatlanti ügyekkel, egyéb nemzetközi kérdésekkel foglalkozó magyar-szlovák vegyes bizottság ülésén vett részt. 

Német Zsolt, Forrás: magyarhirlap.hu

Németh leszögezte: Magyarország nem adja ki az állampolgársággal kapcsolatos információkat. "Magyarország nagyon szigorúan veszi a személyi adatok védelmét, és általános álláspontunk, hogy semelyik szomszédunknak, semelyik országnak nem adhatunk ki hivatalos adatokat az állampolgársági törvénnyel kapcsolatosan" - jelentette ki.
Szlovákia kivárja a hivatalos magyar álláspont tolmácsolását – mondta Milan Jezovica szlovák külügyi államtitkár, a vegyes bizottság másik társelnöke.
A megbeszéléseken a tárgyalófelek nagy figyelmet szenteltek a közös infrastrukturális projekteknek. Németh Zsolt reményét fejezte ki, hogy ezeket a jelenlegi kormányok meg tudják valósítani.   A vegyes bizottság következő ülésére október 11-én Esztergomban kerül sor.
Forrás: MTI
0 HOZZÁSZÓLÁS