Ma a Markíza korábbi igazgatóit hallgatnák meg

hirek.sk | TASR 2019. július 23., 10:59

A bazini Speciális Büntetőbíróságon ma folytatódik a televíziós váltóhamisítási ügy tárgyalása.

Tegnap Pavol R.-t hallgatták ki Fotó: TASR

Ma a Markíza televízió korábbi igazgatóit hallgatnák ki. Matthias Settele előre jelezte, hogy nem tud részt venni a keddi meghallgatáson, míg Zuzana Ťapáková állítólag nem vette át az idézést, ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem vesz részt. Václav Mika meghallgatása elvileg a kora délutáni időszakban várható.

A tárgyalás második napján a bíróságnak foglalkoznia kell Marian K. kérésével is, aki ügyvédje szerint szeretne részt venni a tárgyaláson, de azt állítja, hogy egyeztetéseit az ügyvédjével a lipótvári (Leopoldov) börtönben lehallgatják.

Emiatt a védelem azt javasolja, hogy megbeszéléseiket helyezhessék át Pozsonyba, ahol ügyfelével felkészülhetnek a további meghallgatásokra.

A tárgyalás első napján elsősorban Pavol R. meghallgatása zajlott, aki továbbra is kiáll amellett, hogy ártatlan, korábbi társát, Sylvia Volzovát hibáztatja. A Speciális Ügyészi HIvatal ügyésze, Ján Šanta hétfőn új bizonyítékot mutatott be, egy ötödik váltót. Ez a váltó Pavol R. korábbi állítását kérdőjelezné meg, aki négy váltó aláírására emlékszik.

A korábbi igazgatót, Pavol R.-t társa, Sylvia Volzová meggyilkolásának előkészítésével is vádolják, melynek elkövetését a feltételezés szerint Mikuláš Černáknál rendelte meg; míg Marian K.-t Ján Kuciak újságíró meggyilkolásának megrendelésével vádolják.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS